Imatge de l'Smartcentre de Santa Bàrbara
Imatge de l'Smartcentre de Santa Bàrbara.

Aquest servei s'integra a la perfecció amb la resta de recursos i serveis que ofereix l'Smartcentre de Santa Bàrbara. Projectes com ara Catalunya Emprèn, Reempresa, Suport SOC, ACTIC, Punt d'Informació Juvenil i el propi telecentre, entre d'altres, es coordinen entre sí per tal d'oferir un servei complert i eficaç als ciutadans que s'hi apropen.

El co-treball (coworking) és una manera de treballar que permet que diferents professionals independents de diversos sectors comparteixin una mateixa oficina o un mateix espai on es fomenta la col·laboració, el treball en un espai comunitari i multidisciplinari i el networking.

"Amb un espai d'aquests tipus, es poden construir nous lligams comercials i aliances, al mateix temps que permet oferir una imatge molt més professional davant els clients. El coworking facilita el sorgiment de noves idees de negoci, podent esdevenir en alguns casos veritables acceleradores. I tot això, sense tenir en compte els riscos potencials que suposa treballar permanentment des d’una oficina domèstica (aïllament, dificultats de concentració o per a separar l’entorn professional del personal, etc.). En el fons, es tracta d’un pas més en la progressiva tendència de desenvolupament de l’economia col·laborativa i terciarització de la producció, com el software as a service (SaaS) o les plataformes de compra conjunta. En aquest cas, cal considerar el coworking com una forma avançada del “office as a service" ." Font de la informació: Catalunya Empren.