El programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha publicat un relat per a parlar sobre la ciberseguretat i els riscos d’Internet. Descobreix-lo!

Imatge del conte
Imatge del conte. 2023. Tipus de lletra: Internet Segura. Llicència: Tots els drets reservats.

En el marc del programa Internet Segura, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha publicat un relat per a parlar sobre la ciberseguretat i els riscos d’Internet amb els infants. La Blanca, la protagonista del conte, és una gran amant de les aventures interactives. Un dia, malauradament, forma equip en línia amb algú que es fa passar pel seu company d’aventures virtuals únicament per a aprofitar-se’n d’ella. Així doncs, el conte explica de manera entenedora i clara, tant als nens i a les nenes com a les seves famílies, qüestions bàsiques de prevenció.

De la mateixa manera, el relat transmet la importància de parlar a la llar sobre els condicionants d’una activitat segura a la xarxa. Els objectius centrals del conte són recordar a pares i a mares la rellevància de vetllar pel benestar dels infants en línia i fomentar una actitud crítica entre els nens i les nenes. En aquest sentit, la proposta disposa d’una guia de lectura per a treballar la reflexió, el pensament i l’esperit crític.