Coneixem més a fons l'EACAT
Coneixem més a fons l'EACAT.

Des de 2003, les administracions públiques catalanes disposen d'una extranet per comunicar-se, agilitzar processos administratius i utilitzar els serveis que proveeixen. És l'EACAT, l'extranet de les administracions catalanes, que gestiona el Consorci AOC. L'ús d'EACAT en la tramitació interadministrativa fa possible que entre les administracions s'estableixi un canal de comunicació electrònic segur que redueix molt l'ús de paper. A més, també permet estalviar temps perquè els tràmits i gestions guanyen en rapidesa, sense perdre seguretat. El sistema permet tant l'intercanvi de dades estructurades com de documents electrònics incorporant en tots dos casos signatura electrònica, que aporta el nivell d'evidència jurídica necessari.
El desenvolupament d'aquesta extranet es considera estratègic per facilitar el desenvolupament del que popularment coneixem com “Administració electrònica”. Per aquest motiu, l'EACAT està millorant en la qualitat i disponibilitat del servei; així cm en les seves funcionalitats i aplicacions.
En aquests moments, tots els ajuntaments de tots els municipis de Catalunya ja formen part de l'EACAT. En el següent vídeo, la cap de l'EACAT i del Consorci de l'Administració Oberta Electrònica, la Marta Arderiu, ens explica més sobre els avantatges que implica l'EACAT.

 

 

 Si vols ampliar aquesta informació i saber més coses sobre què és i què fa l'EACAT, pot consultar la seva pàgina web.