Guanyadors Premis Educaweb 2015
Guanyadors Premis Educaweb 2015. Autor: Educaweb. 2015. Llicència: Tots els drets reservats.

La 8a edició d'aquests premis ha rebut un total de 36 projectes, un 27% més que al 2014. Els premis Educaweb volen donar visibilitat als projectes, materials i experiències que es realitzen a l'estat espanyol i fomentar la creativitat en el disseny de propostes d'orientació.  

Els guanyadors de la 8a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional són:

Categoria A, Projectes d'institucions, organitzacions o centres educatius

  • 1r Premi: "Els instituts d'ESO es capbussen en les empreses del municipi". Autor: diversos instituts de secundària de Cerdanyola del Vallès i el Centre de Formació Flor de Maig, Catalunya. Aquesta proposta té com a objectiu apropar l'alumnat de 4t d'ESO a les empreses del seu municipi a través d'unes visites que permeten explorar els continguts més professionalitzadors in situ.
  • 2n Premi: "Orientació vocacional i professional. Un projecte de vida en continua revisió". Autor: l'Escola Garbí Pere Vergés d'Esplugues (Catalunya). L'objectiu d'aquest projecte és orientar a l'alumnat en el procés de presa de decisions, mitjançant una sèrie d'activitats que es realitzen de manera transversal i al llarg del temps.
  • 3r Premi: "Setmana de l'orientació: programa d'orientació acadèmica i professional a l'ESO i el Batxillerat". Autor: Institut Les Termes de Sabadell (Catalunya). El projecte presentat per l'Institut Les Termes mostra el conjunt d'activitats que es realitzen durant la setmana de l'orientació, el punt àlgid de les accions que es duen a terme en el Pla d'Acció Tutorial del centre durant tot el curs escolar.

Categoria B, Projectes presentats per professionals individualment:

  • 1r Premi: "El proyecto de inserción profesional". Autor: Laura Ferri Ramírez de la Comunitat Valenciana. Aquest premi ha estat patrocinat per la Fundació Bertelsmann. El projecte va dirigit a alumnat de cicles formatius. A partir d'una sèrie de materials didàctics en format wiki, s'ha creat una eina per a l'auto-orientació professional.
  • 2n Premi: "Health tech and coaching. Salud marca personal y orientación hacia mi futuro". Autor: Carlos Hevia-Aza Fernández d'Astúries. El projecte proposa la creació d'una nova assignatura a segon de batxillerat: Health tech and coaching. Salut, marca personal i orientació.
  • 3r Premi: "Y tú, ¿qué quieres ser de mayor?" Autor: Maribel Cordón Blanco de Navarra. La proposta té com a objectiu que l'alumnat creï el seu propi projecte professional a través de l'autoconeixement, dins el mòdul de Formació i Orientació Laboral (FOL) en la formació professional.

Categoria C, Projectes presentats per menors de 35 anys i que encara no s'han aplicat:

  • Premi: "Una FP básica de cine". Autor: Míriam Pascual Martín de Castella i Lleó. Es tracta d'un projecte que aprofita la potencialitat educativa del cine en la tasca educativa i orientadora, a través d'un Cineforum.

La menció especial a l'impuls a l'orientació, un guardó fora de concurs que premia la trajectòria i/o la tasca realitzada a favor de l'orientació, ha distingit a la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona per la seva aposta decidida per l'orientació acadèmica i professional.