El concurs "Fem films fem pau" pretén animar dones de tot el món a crear petits vídeos mostrant la seva mirada sobre les conseqüències de les violències que pateixen les dones als conflictes armats i sobre el paper de les dones en la construcció de pau.

Concurs de curtmetratges "Fem films fem pau"
Concurs de curtmetratges "Fem films fem pau".

La Plataforma unitària contra les violències de gènere, l'associació Hèlia, Pau Sempre i Col·lectiu Maloka organitzen aquest certamen, que s'adreça específicament a les dones.

Hi poden participar curtmetratges d'entre 30 segons i 3 minuts amb guió i direcció a càrrec de dones. Poden ser dones d'arreu del món i de totes les edats, en grup o individualment. Cada participant podrà presentar com a màxim 3 curtmetratges. Les obres es lliuraran a través de la plataforma de vídeos Youtube, on s'hauran de publicar primer i després compartir l'adreça amb el concurs mitjançant el formulari d'inscripció. El període per participar-hi acabarà el 15 d'octubre de 2013 a les 23.59 hores.

Hi haurà un premi de 1.000 euros al vídeo més votat, i dos premis del jurat, un de 1000 euros al millor vídeo, i un per a participants menors de 20 anys dotat amb 400 euros. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 23 de novembre a les 19.00 hores, en el marc del IX Fòrum contra les violències de gènere, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona).