Imatge d'una de les sessions de treball
Imatge d'una de les sessions de treball.

L'eix temàtic de la jornada de treball i els tallers era la certificació de les competències digitals i el paper dels telecentres en la mateixa, per tal d'avançar cap a un possible model consensuat, d'acord amb les indicacions de l'Institut de Prospectiva Europeu, per un sistema europeu de competències digitals.

En l'informe que ha resultat d'aquestes sessions de treball, figura la voluntat de l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros de liderar el model europeu de certificació de les competències digitals adquirides a la formació no reglada. D'altra banda, es crearà un full de ruta que permeti signar convenis institucionals, i que contempli la sostenibilitat i el model de gestió dels mateixos telecentres.

La Generalitat de Catalunya, cedeix els seus drets a l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros per al desenvolupament d'un model teòric comú a partir de l'ACTIC. A més, s'establirà un pla de negocis per a la certificació, amb la possibilitat de subvencions per col·lectius en risc d'exclusió.

Podeu llegir les conclusions en aquest document:

Documentació del Workshop sobre competències digitals - Comunidad Redes de Telecentros

 

Les jornades van comptar amb especialistes com ara Dolors Reig, Ismael Peña, Anusca Ferrari, Artur Serra, entre altres. Les ponències van ser seguides via streaming per una mitjana de 150 persones des del web de la Asociación Comunidad de Redes de Telecentros.

Més informació i materials a: