Del 22 al 25 de febrer Barcelona tornarà a convertir-se en la capital de mòbil gràcies a una nova edició del Mobile World Congress. El congrés de telefonia mòbil més important del món aterra per onzè any consecutiu a la capital catalana per dibuixar les línies de futur del mercat. Els organitzadors preveuen la presència de més de 95.000 professionals del sector.

. 2015. Font: GSM. Llicència: Tots els drets reservats.

Els 94000 metres quadrats del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona (a L'Hospitalet de Llobregat) seran els encarregats d'acollir als més de 2100 expositors, 160 delegacions governamentals i 4000 periodistes acreditats per l'ocasió. També hi hauran 34 pavellons del recinte dedicats a països i regions de tot el món. L'organització preveu que l'esdeveniment tingui un impacte econòmic a la ciutat d'uns 460 milions d'euros, per sobre dels 436 estimats en l'edició de 2015.

“Mobile is everything” (“El mòbil està a tot arreu”) és el lema escollit per aquesta onzena edició del MWC. Les marques més importants de telefonia mòbil tindran presència al congrés i presentaran les tendències de futur dels seus productes: Internet de les Coses, realitat augmentada, pagament mitjançant mòbils, Big Data o wearables, entre molts altres. També s'ha confirmat la presència de grans noms del sector de la tecnologia, com ara Mark Zuckerberg, fundador de la xarxa social Facebook, que hi participarà per tercer any consecutiu. Una altra de les estrelles convidades és Louis Hamilton, pilot de Fórmula 1, que farà una ponència sobre les relacions entre el mòbil i el món del motor.

Paral·lelament també es desenvoluparan activitats relacionades amb el congrés al recinte Fira de Barcelona Montjuïc. El Teb, un dels punts de la Xarxa Punt TIC, serà un dels encarregats de dinamitzar l'espai infantil Mobile Club Explorar adreçat a escoles de la ciutat i als fills i filles dels assistents al congrés.