Logotip de CESICAT
Logotip de CESICAT.

Avui, 28 de juny, 25 dinamitzadors i dinamitzadores de la xarxa comencen el curs en seguretat en l'ús de les tecnologies, organitzada per CESICAT. Durant cinc setmanes i a través de l'aula virtual aprofundiran en els seus coneixements sobre seguretat. La formació té una càrrega lectiva de 30 hores i finalitzarà el 30 de juliol.

Aquest curs ha despertat l'interès de moltes persones i no totes podran participar en aquesta primera edició de la formació, ja que, les places disponibles són limitades. Hi ha, doncs, una llista d'espera i, a més a més, aquestes sol·licituds es tindran en compte per a futures edicions.

Objectius del curs:

  • Reflexionar i aprendre entorn de la rellevància dels conceptes de seguretat, protecció de dades, de sistemes, conductes i hàbits segurs, recomanacions, etc.
  • Capacitar en la gestió de les eines i els recursos que afavoreixen les mesures de protecció.
  • Reconèixer els col·lectius i agents socials susceptibles de necessitar formació i assessorament i aprendre a confeccionar i implementar accions formatives.
  • Conèixer les fonts d'informació fiables i contrastades.

Continguts de la formació:

  1. Els conceptes de seguretat i els àmbits on és aplicable: personal/professional, públic/privat, empresarial, administració pública, etc.
  2. Els canals, eines, recursos i instruments relacionats amb la seguretat: equips, sistemes, canals, eines col·laboratives, xarxes socials, jocs interactius, repositoris de continguts, agendes compartides, MUME, entorns d'aprenentatge, signatura i certificat digital, contrasenyes, gestions telemàtiques, etc.
  3. Eines i recursos per a la protecció: configuració i manteniment dels sistemes informàtics.
  4. Legislació aplicable a la seguretat de la informació.
  5. Recomanacions per a infants, joves, persones adultes, famílies, docents, etc.
  6. Didàctica eficaç, dinamització de l'aprenentatge i plataformes d'aprenentatge.

Els i les alumnes ja han rebut les claus d'accés a l'aula virtual. Ja hi poden accedir i començar.