Storify. Imatge CC BY-NC-ND 2.0 de Xavier Damman: flickr.com/photos/xdamman/6947327141
Storify. Imatge CC BY-NC-ND 2.0 de Xavier Damman: flickr.com/photos/xdamman/6947327141.

Si heu organitzat unes jornades i voleu fer un recull amb textos, imatges, vídeos... que han compartit diferents persones a Internet Storify és l'eina perfecte per fer-ho. Us expliquem com utilitzar-lo!

 

Donar-se d'alta

Per començar a utilitzar Storify podeu crear-vos un compte o accedir-hi amb el vostre usuari de Facebook o Twitter. Un cop heu fet el procés de registre i us heu autentificat, trobareu un menú on podreu veure les vostres històries, trobar amics o canviar la configuració. A la mateixa pàgina d'inici, podeu veure també les últimes històries creades per altres usuaris i que han tingut molt èxit.

 

Crear una història

Al costat mateix del botó del vostre perfil, hi ha un botó en verd per crear una història. Al fer-hi clic, us sortirà una pantalla amb dos seccions diferenciades. A l'esquerra, com si d'un full en blanc es tractés, trobareu el Storify per redactar i a la dreta la part on buscarem les històries a les xarxes socials. La vostra història o recull ha de tenir un títol i una descripció.

 

Buscar històries a les xarxes socials i afegir-les

L'Storify permet buscar les publicacions que més ens interessen i adjuntar-les al nostre recull. Cal tenir clar que el cercador de publicacions de Storify busca les publicacions més rellevants del moment. Per tant, és una eina que es recomana utilitzar en el precís moment en que està passant aquell esdeveniment. Cal anar cercant les publicacions a la xarxa, seleccionar les que més ens interessen i adjuntar-les al document que estem creant. Podem cercar paraules clau a diferents xarxes socials (Twitter, Facebook, Soundcloud, Youtube, Tumblr, Flickr o Instagram).

Un cop creat el nostre recull, podem editar-lo, organitzar els continguts, etc. Si seleccioneu una publicació i l'arrossegueu amunt o avall, podreu ordenar les publicacions al vostre gust. També podeu afegir-hi textos situant el cursos entremig de  dues publicacions.

 

Publicar el vostre Storify

Si feu clic al botó “Publish” automàticament la vostra història es farà visible. L'eina us donarà l'opció d'enviar una notificació a totes les fonts d'informació que hi heu inclòs. Podreu inserir l'Storify a altres planes web, així com exportar la història a un Wordpress o a un Drupal.

 

Exemples