Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Colectic impulsa la cultura maker al barri del Raval

Publicat el 05/02/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Treballant amb Arduino a Colectic
Aquest 2018 Colectic impulsa al Raval el projecte "Makers per la inclusió", per Colectic. Llicència: BY-SA

Amb el projecte Makers per la inclusió, la cooperativa Colectic (abans El Teb) i el seu Punt Òmnia volen treballar tècniques i tecnologies relacionades amb la cultura maker i la fabricació digital amb infants, joves i persones adultes del barri del Raval de Barcelona.

No és la primera vegada que des de Colectic es realitzen tallers de robòtica o impressió 3D, però aquest 2018 ho podrem fer amb tota la energia i cura que es mereixen gràcies a la subvenció Impulsem el que fas de l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquest projecte realitzarem activitats introductòries i tallers d’aprofundiment en robòtica, impressió 3D, programació i Internet de les coses. I les farem en col·laboració amb les escoles i centres educatius, dins el seu horari lectiu, i en col·laboració amb entitats i el teixit comunitari, oferint activitats extraescolars i d’educació en el lleure.

Partim de l’anàlisi de com, en contextos com el nostre, projectes d’innovació social i tecnològica costen d’arrelar i de prendre cos. Les participants sovint es troben amb dificultats econòmiques i socials que dificulten que puguin adquirir tècniques i habilitats complexes. 'Makers per la inclusió' vol esborrar aquesta bretxa, ja sigui per:

  • motius econòmics, posant a l'abast del Banc de Recursos de Ciutat Vella un seguit de Kits de robòtica i impressió 3D
  • per motius de coneixements, oferint activitats i tallers a la comunitat educativa i a les entitats del Raval
  • motius de gènere, treballant les activitats dins l'horari lectiu dels centres del Raval

En aquest projecte treballarem estretament amb la comunitat educativa de Ciutat Vella, a la qual volem implicar en el foment de les vocacions tecnològiques dels i de les joves del nostre barri. Però donarem un pas més enllà i reflexionarem sobre el perfil competencial dels formadors/ores en l'àmbit de la cultura digital i tecnològica en ambients d’inclusió, acompanyades del Departament d'Enginyeries i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF.

Et pot interessat també

Wemin Raval 2021
Publicat el 19/04/2021 | Data de l'esdeveniment: 26/04/2021 a 30/05/2021
0
XIII Jornades de programació i robòtica educatives
Publicat el 12/04/2021 | Data de l'esdeveniment: 29/05/2021
0
ROBOCAT 2019
Publicat el 06/04/2021
0
XI Cicle TIC i Presó
Publicat el 16/03/2021
0