Noies participant en la Barcelona Regional Pitch 2018
40 equips han superat la primera fase i han arribat a la final catalana de Technovation. Autor: Espiral. Llicència: Tots els drets reservats.

A Catalunya, 307 noies d'entre 10 i 18 anys i 65 mentores han participat en l'edició 2018 de Technovation. En equips de dos a cinc estudiants, han treballat durant 12 setmanes en la creació d'una aplicació mòbil que resolgui un problema social del seu entorn proper. Cada equip ha comptat amb el suport d'una mentora, que les ha inspirat i acompanyat a través d'un itinerari prèviament establert. 40 equips han aconseguit lliurar l'app i un pla de negoci dins el termini establert i han participat aquest cap de setmana a la Barcelona Regional Pitch.

Les joves desprenien nervis, il·lusió i molt de talent en la final de Barcelona. Van defensar els seus projectes davant d'un jurat professional en diferents aules i es van aplegar en la sala d'actes per conèixer-ne el veredicte. Open Minds, Cool Girls i Family Go van ser els equips guanyadors en la categoria júnior, i JAM3 i BFIS Sophmores en la sènior. Tots cinc participaran en la semifinal mundial, que es desenvoluparà en línia i aspiren a aconseguir passi a la gran final, que els permetria viatjar a Silicon Valley, als Estats Units, per participar-hi.

L'Associació Espiral, Educació i Tecnologia és l'ambaixadora regional del Technovation i en aquesta edició ha rebut el suport del Programa María de Maeztu DTIC-Universitat Pompeu Fabra, HP, Silicon Valley Foundation, Cisco, m4Social-Taula del Tercer Sector, MindConnex, Letgo, Vodafone, Everis, Editorial Destino, Planeta i Crónica, el Consulat general dels Estats Units a Barcelona, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Dones

Podeu consultar més informació sobre la final de Barcelona i els equips guanyadors.