La consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc, Arantxa Tapia, i conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró
El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i el Centre Basc de Cibersguridad (BCSC) signen un acord de col·laboració. Autor: Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

La decisió es va prendre el passat dilluns 25 de gener, a Vitòria, on es van reunir el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc, Arantxa Tapia. L'objectiu és coordinar les estratègies en els diferents àmbits inclosos en les seves competències pròpies.

També han aprofitat per reclamat al Govern espanyol més capacitat per als centres de ciberseguretat català i basc per respondre davant possibles situacions de crisi per ciberatacs.

L’acord permetrà que les dues entitats puguin intercanviar informació i coordinar conjuntament la seva definició competencial, així com iniciatives d’innovació industrial, processos operatius de funcionament i l’impuls de polítiques de sensibilització a través del Programa Internet Segura.

Més informació