Carlos Garcia i Pedro Cabanes recollint el premi dels Premis Blocs Catalunya 09
Carlos Garcia i Pedro Cabanes recollint el premi dels Premis Blocs Catalunya 09.

En Carlos Garcia Bueno, enginyer tècnic informàtic i dinamitzador del Punt TIC del Consell Comarcal del Baix Ebre, i en Pedro Cabanes Altadill, terapeuta ocupacional, expliquen a l'entrevista que es van conèixer el 2007 en un altre projecte: la creació d'una aula accessible per a persones amb discapacitat.

Ambdós defensaven que una de les claus per fer accessibles les TIC a les persones amb diversitat funcional (discapacitat) i a la gent gran començava amb la creació d’aules accessibles gestionades per la Xarxa Punt TIC i la formació dels dinamitzadors/ores en aquesta àrea. Conscients que no hi havia gaire informació sobre aquesta matèria, van creure convenient crear un bloc com a eina informativa. Així va sorgir Les TIC i la discapacitat.

Ara, dos anys més tard, Les TIC i la discapacitat ha esdevingut una eina d’assessorament, consultada per persones de tot arreu del món. D'aquí que a més de en català, la plana estigui també en castellà i anglès. Recentment ha rebut el premi al millor Bloc sobre les TIC en els Premis Blocs Catalunya 2009. Tal com expliquen a l'entrevista, aquest premi ha suposat "un reconeixement a la feina que hem fet fins ara i un impuls a seguir treballant en els projectes de futur".

Un d'aquests nous projectes o reptes es pot considerar la participació de Carlos i Pedro al IV Congrés de la CiberSocietat, en què, juntament amb en Joaquim Fonoll i en Samuel Franco, coordinen el grup de treball "TIC i diversitat funcional".

Us animem a llegir l'entrevista sencera!