Campanya per una Internet lliure i oberta
Campanya per una Internet lliure i oberta.

Un món lliure i obert depèn d'una Internet lliure i oberta” és el lema de la campanya de Google, que argumenta que Internet apodera les persones, donant-los veu i connectant el món. Però no tots els governs defensen una Internet lliure i, malauradament, són ells els que decideixen el futur de la web. Google ens recorda que 42 països filtren i censuren els continguts de la xarxa i que només en els últims dos anys, els governs han aprovat 19 noves lleis que amenacen la llibertat d'expressió a la xarxa.

International Telecommunication Union (ITU) es reuneix del 3 al 14 de desembre a Dubai (Emirats Àrabs Units). A la Conferència Mundial de Telecomunicacions Internacionals (CMTI-12) revisaran l'actual Reglament de les Telecomunicacions Internacionals, que serveix com tractat mundial vinculant, i algunes de les propostes que hi ha a sobre de la taula podrien permetre als governs censurar discursos legítims o, fins i tot, tallar l'accés a Internet. Altres propostes demanen que serveis com YouTube, Facebook i Skype paguin nous peatges per tal d'arribar a la gent a través de les fronteres. Això podria limitar l'accés a la informació, en particular en els mercats emergents.

La campanya de Google denuncia que només els governs participen a l'ITU i, per tant, són els únics que hi tenen veu. Defensa que les persones que construeixen i fan servir la Internet haurien de ser també les que decideixen sobre el futur d'aquesta i fa una crida a tota la ciutadania perquè mostri la seva oposició a que siguin els governs els que regulen la Internet a través de la ITU.

Així, us anima a donar suport a la campanya signant aquest text: "Un món lliure i obert depèn d'una Internet lliure i oberta. Els governs sols, treballant a porta tancada, no haurien de dirigir el seu futur. Els milers de milions de persones arreu del món que utilitzen Internet haurien de tenir-hi veu".