Logotip e-Skills Week 2012
Logotip e-Skills Week 2012.

Pràcticament tots els joves fan servir les noves tecnologies i es podrien considerar “nadius digitals”. Segons la Comissió Europea, però, molts no són digitalment competents, és a dir, no saben com utilitzar el món digital en un context empresarial. Per això, aquesta institució ha llançat la campanya e-Skills Week 2012, per informar els i les joves sobre com adquirir les competències electròniques i trobar llocs de treball en l'economia digital.

Tenint en compte que per a l'any 2015, el 90% dels llocs de treball requeriran competències electròniques, la Comissió Europea considera necessari preparar els/les joves i formar-los en habilitats i competències digitals.

Més de 30 països europeus acullen durant el mes de març esdeveniments i activitats en el marc de la campanya e-Skills Week, que tindrà el colofó final la darrera setmana del mes. El 30 de març es realitzarà a Copenhaguen l'acte de clausura, on es llançarà el manifest d'e-Skills Week, que explicarà per què i com hauria d'invertir Europa en competències digitals. Fins al 2 d'abril, tothom que vulgui pot fer aportacions al manifest.