L'antiga fàbrica Ca l'Alier del districte de Sant Martí, Barcelona, esdevindrà un centre d'innovació sobre ciutats intel·ligents.

Roda de premsa sobre el projecte de Ca L'Alier. Font: Flickr de Xavier Trias
Roda de premsa sobre el projecte de Ca L'Alier. Font: Flickr de Xavier Trias.

S'hi instal·laran els centres de desenvolupament tecnològic de les multinacionals Cisco i Schneider Electric, les quals assumiran els sis milions d'euros que comportarà la rehabilitació de l'edifici. Ca l'Alier també acollirà les oficines de la fundació municipal Barcelona Institute of Technology for the Habitat (Bith).

Cisco ha signat un conveni per 15 anys i una inversió de 5,6 milions d'euros. L'empresa nord-americana comptarà amb dos espais al recinte: un laboratori d'innovació per dissenyar solucions per a ciutats intel·ligents i una zona de demostració de l'aplicació pràctica dels seus serveis. Schneider Electric, per la seva banda, ha signat un acord per nou anys i 726.000 euros. El de Ca l'Aliger serà el primer centre de l'empresa francesa en l'àmbit de les ciutats intel·ligents.

L'Ajuntament de Barcelona considera que el projecte permetrà desenvolupar i atreure talent, transformar la ciutat i crear ocupació.

Font: lavanguardia.com