Logotip de Softcatalà
Logotip de Softcatalà.

L'any 2011 s'han descarregat un 6% més de programes en català que durant el 2010, a la plana web de Softcatalà. Aquesta entitat es mostra molt satisfeta amb aquesta dada, ja que continua creixent tot i que molts programes s'actualitzen automàticament i d'altres es poden descarregar en català directament des del lloc web dels promotors. Per tant, l'augment en un 6% de les descàrregues a Softcatalà és tot un assoliment.

A més, aquesta associació estima que globalment les descàrregues de programari en català durant el 2011 han superat amb escreix el milió de còpies.

Els programes més descarregats a Softcatalà durant el 2011 han estat OpenOffice.org (235.269 descàrregues), Firefox (81.355) i WinRAR (74.036).

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la difusió de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Després d'obtenir bons resultats el 2011, segur que el 2012 continua treballant de valent per tal de promocionar el programari lliure i en català!