Des de l'any 2007 el 15 d'octubre ha esdevingut un dia important per als blocaires compromesos amb les causes socials. És el Blog Action Day o Dia d'Acció Blocaire. Els i les blocaires d'arreu del món realitzen una acció conjunta amb l'objectiu de crear debat al voltant d'un tema social, que enguany és el poder de la ciutadania.

Logotip del Blog Action Day
Logotip del Blog Action Day.

El tema proposat per al Blog Action Day d'enguany, el poder del nosaltres o de la unió de la ciutadania, vol ser una celebració de les persones que treballen juntes per fer una diferència positiva en el món, ja sigui per a la seva pròpia comunitat o a nivell més global.

Així, aquesta diada convida a totes les persones que portin un bloc o un podcast o que siguin usuaris de xarxes socials a parlar el dilluns 15 d'octubre sobre el poder de la ciutadania. Les persones que hi vulguin participar hauran de registrar-s'hi i publicar el contingut el dia 15. A la plana web del Blog Action Day recolliran i enllaçaran totes les aportacions.

Les etiquetes que s'estan fent servir a Twitter per parlar d'aquesta iniciativa són #powerofwe i #BAD12.

Les edicions anteriors han tingut com a eix l'aigua, el canvi climàtic, la pobresa, el menjar i el medi ambient, amb la participació de milers de blocaires d'arreu del món.