Bloc del projecte Fem Barri, a Sant Feliu
Bloc del projecte Fem Barri, a Sant Feliu.

Els blocs públics que ja existeixen des d'abans al municipi són el del projecte municipal d'alfabetització digital "Sant Feliu On Line", el de la de la Casa d'Oficis "Sant Feliu Ciutat Digital" i el del Punt TIC del Casal de Joves.

Al bloc de Fem Barri es podran trobar notícies relacionades amb l'actualitat dels barris de La Salut i Can Calders, però també amb la seva història, notícies de la seva gent, de les entitats, dels projectes, i molt més.

Des de Sant Feliu On Line consideren que la promoció i creació de bitàcoles públiques és molt important, ja que, doten a una administració pública d’eines comunicatives de proximitat, sense barreres: “Això és possible perquè els blocs i bitàcoles són una finestra a Internet, un lloc on fer accessible a la resta del món pensaments i idees, i això comporta l’expressió de diferents veus a Internet”.

 

Sant Feliu aposta fort per les bitàcoles públiques

El fenomen dels blocs a l'administració pública és un camp molt nou dins de la comunicació i les TIC i amb aquestes quatre bitàcoles de projectes públics locals, Sant Feliu esdevé ara més que mai una ciutat bloc. La nostra ciutat és un dels territoris pioners en els diaris personals a Internet, per exemple el bloc corporatiu del projecte municipal d’alfabetització digital Sant Feliu On Line i la xarxa municipal de Punt TIC (santfeliu.cat/blog) va néixer el 2006 i per tant és una de les primeres bitàcoles públiques a casa nostra. A l'actualitat a Sant Feliu existeix una comunitat formada per més de 90 blocs, weblogs, bitàcoles, fotologs, videoblogs... a la qual s'afegeixen aquestes quatre bitàcoles corporatives públiques.

Partint de la base de que els blocs són una nova forma de tractar i comunicar-nos amb el nostre entorn s’arriba a la conclusió de que són una comunitat online, un ecosistema digital, el mitjà i el missatge. En definitiva els blocs són identitat local per això, des del projecte municipal d'alfabetització digital de la regidoria de noves tecnologies, es volia incorporar plenament la nostra corporació local al fenomen bloc que està revolucionant els mitjans, les empreses i la ciutadania i al mateix temps formar part de la conversa local generada a Internet per aquesta blogosfera local.