Cinc biblioteques de Barcelona participen en un projecte pilot per adaptar els seus Espais Multimèdia a persones amb discapacitat física, visual o mental. L'objectiu del programa és afavorir la igualtat d'oportunitats i d'accés a l'ampli ventall de recursos que ofereixen les biblioteques de la ciutat.

Aparells adaptats a l'Espai Multimèdia de Biblioteques de Barcelona
Aparells adaptats a l'Espai Multimèdia de Biblioteques de Barcelona.

El projecte està impulsat per Biblioteques de Barcelona, la Fundació Desenvolupament Comunitari i l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i, a més, compta amb el patrocini de la Fundació Vodafone. Les cinc biblioteques participants (Sagrada Família, Vilapiscina, Poble Nou, Gòtic i Francesc Candel) disposen d'una sèrie d'aparells com ratolins, teclats o software adaptats per a persones amb diversitat funcional.

En aquesta primera fase, els responsables del projecte estan difonent la iniciativa entre associacions de persones amb discapacitat i presentant els recursos disponibles. Al final del procés qualsevol persona amb discapacitat podrà accedir als Espais Multimèdia de les biblioteques i utilitzar els ordinadors com qualsevol altre usuari amb la possibilitat de l'acompanyament del personal de biblioteques, que ha estat format en eines adaptades. El pla contempla, a més, la senyalització dels espais de la biblioteca mitjançant mapes en codi Braille.

En el següent vídeo-reportatge acompanyem als representants de dues associacions de persones invidents a la Biblioteca de Sagrada Família per a que coneguin el projecte.