'BackUp', una sèrie d'investigació sobre ciberdelictes
'BackUp', una sèrie d'investigació sobre ciberdelictes. Autor: RTVE.es. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

Què és el phishing? I el grooming? A quins perills ens enfrontem a Internet? Per donar respostes a aquestes i altres problemàtiques, el Lab de RTVE.es ha creat una sèrie documental que aborda els delictes més comuns que ens trobem a la xarxa, ajudant-nos a actuar per a prevenir-los.

Set capítols que ens mostren com actuen els delinqüents a través de la veu dels experts

A través de set capítols, la sèrie, que es va estrenar el passat mes de gener, ens ensenya a protegir-nos o actuar de la mà de persones expertes. A més, ens descobreix les claus per a no caure en aquests enganys.

Phishing, grooming, sexting...són anglicismes darrere els quals s'amaguen delictes que intenten aconseguir els nostres diners, agredir-nos o assetjar-nos amb l'objectiu d'aprendre a evitar-los sense criminalitzar la nostra activitat a la xarxa.

Així, 'BackUp' analitza els set delictes més comuns que persones i empreses poden patir a Internet: el robatori de dades online, l'assetjament a menors (grooming), els estafadors a través d'apps de cites, els assetjadors per sexting, les estafes en compres online, l'estafa del CEO i el segrest de dades

A més, cada capítol compta a més amb unes claus escrites que pretenen servir de guia a l'hora d'afrontar els diferents perills que podem trobar-nos en realitzar una compra online, enviar contingut eròtic o acceptar polítiques de privacitat. Perquè tot això i molt més és el que fem a l'Internet, un reflex del nostre jo analògic per al qual necessitem estar preparats/des.

Podeu veure-la sencera aquí.