workingwithlaptop6.jpg
workingwithlaptop6 /Autoria: elena buetler/ Web: www.sxc.hu.

Segons aquest informe, les connexions a Internet van augmentar en 9 punts durant l'any passat a Catalunya, cosa que retalla les distàncies amb la mitjana de la Unió Europea. 

Pel que fa a l'equipament, el 71% de les llars catalanes tenen un ordinador i d'aquestes el 52,5% fan l'accès a Internet per banda ampla. També es referma la presència d'altres aparells tecnològics, com ara receptors de TDT, reproductors d'Mp3 i telèfons mòbils.

Malgrat aquest augment en l'ús de les TIC, la ciutadania enquestada ha manifestat certa reticència a realitzar compres per Internet, perquè considerar-les poc segures.

L'enquesta TIC també analitza la tipologia de les persones afectades a la fractura digital. Les dones al·leguen el "desconeixement sobre la utilitat real de l'ordinador, metre que els homes citen la manca d'interès." Altres motius són la manca de temps i la dificultat en aprendre.

Tot i que no es nomena el preu d'accès a Internet, des de l'administració s'apunta a algunes mesures de foment, com ara l'abaratiment dels serveis de connexió i l'oferta de formació gratuïta, com ja s'està fent des de la Xarxa Punt TIC.

Pel que fa a les empreses catalanes, una altra enquesta feta pública per FOBSIC, remarca estan per sobre la mitjana europea en quant a equipament TIC. Un 16% de les empreses catalanes (de més de 10 treballadors) utilitzen Internet per vendre des de l’any 2008, mentre que les que compren són el 26%.

Més informació:

Font: Gencat.cat 

Web del FOBSIC(disponibles els informes complets)