L’Ateneu de Fabricació de Les Corts commemora una dècada d’inspiració, de creativitat i de col·laboració amb el territori. En parlem amb la Coral Vicent, coordinadora de l’Ateneu.

Imatge de l'Ateneu de Fabricació de Les Corts
Imatge de l'Ateneu de Fabricació de Les Corts. 2024. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: Tots els drets reservats.

Enguany, l’Ateneu de Fabricació de Les Corts celebra 10 anys de vida. En aquest marc, el passat divendres 4 d’octubre, l’espai, que es troba al carrer d’Evarist Arnús, número 59, de la ciutat de Barcelona, va presentar l’exposició ‘Deu anys d’innovació col·lectiva: celebrant l’Ateneu de Fabricació de Les Corts’, que commemora una dècada d’inspiració, de creativitat i de col·laboració amb el territori i que romandrà oberta al públic a l’interior de l’Ateneu de Fabricació de Les Corts i a l’espai de lectura de la Biblioteca Montserrat Abelló fins al pròxim dimecres 30 d’octubre. Avui, en parlem amb la Coral Vicent, coordinadora de l’Ateneu:

1. Com esteu celebrant els vostres primers 10 anys de vida?

Sí, ho celebrem amb l’exposició ‘Deu anys d’innovació col·lectiva: celebrant l’Ateneu de Fabricació de Les Corts’ que vol mostrar aquest recorregut de l’equipament públic a través dels projectes de les persones usuàries. Hem fet una retrospectiva històrica i una cronologia destacant els projectes més remarcables d’aquests anys, és a dir, volem veure l'evolució d'aquests primers deu anys de vida mitjançant els projectes desenvolupats a l'espai.

2. També, heu preparat unes instal·lacions expositives?

Hem fet unes instal·lacions expositives que mostren com ha canviat l’equipament públic al llarg dels anys com, per exemple, un contenidor on hem aprofitat per a explicar els indicadors que donen forma al projecte.

3. Què és un Ateneu de Fabricació?

És un equipament públic que busca apropar les noves tecnologies i concretament la maquinària de fabricació digital a la ciutadania. És un espai d’experimentació i de creació que treballa d’acord amb projectes, és a dir, qualsevol persona o qualsevol col·lectiu amb un interès o amb una idea pot apropar-se a l’equipament públic i nosaltres, des de l'Ateneu de Fabricació, l’acompanyarem en el seu procés de disseny o de fabricació digital.

4. Quina és la vostra voluntat?

El nostre objectiu és acompanyar les persones en el seu empoderament de les noves tecnologies i de la fabricació digital i alhora materialitzar les seves idees i donar resposta a les seves necessitats i demandes.

5. Quin és el vostre tret distintiu?

Estem molt contentes de la xarxa de persones que s’ha creat al voltant de l’Ateneu de Fabricació. Hem desenvolupat projectes que han tingut un ressò social, així com hem afavorit l’intercanvi de coneixements i de sinergies. És molt bonic veure com si la ciutadania s’uneix s’aconsegueix el sorgiment de grans idees i la materialització de projectes transformadors que donen sentit a l’existència d’aquest equipament públic.