El dispositiu ajudarà a combatre la soledat i l’aïllament, així com ajudarà a recordar les cites i la medicació i donarà consells i pautes per a actuar en cas d’emergència. Llegeix més!

Imatge de robot
Imatge de robot. 2019. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) ha presentat recentment un robot de teleassistència per a persones amb discapacitat. Pensat per a donar suport als domicilis, el reeixit projecte ha comptat amb el finançament dels fons europeus Next Generation. Actualment, hi ha dos robots de teleassistència operatius i aviat, es posaran en funcionament catorze robots de teleassistència més.

El dispositiu ajudarà a combatre la soledat i l’aïllament de les persones amb discapacitat, així com ajudarà a recordar les cites i la medicació i donarà consells i pautes per a actuar en cas d’emergència. De la mateixa manera, els robots, que porten integrada una tauleta, permetran fer videotrucades amb la família, les persones cuidadores o les amistats. Des d’Aspid, afirmen que el reeixit projecte ha volgut fer un pas més en l’evolució de la teleassistència tradicional i afegeixen que hi havia experiències prèvies adreçades a gent gran, però no adreçades a persones amb discapacitat. En aquest sentit, els robots de teleassistència es personalitzaran per a atendre les necessitats concretes de cada persona amb discapacitat, que els tindran a les llars durant sis mesos.