.

Skype és un programa d’una utilitat indiscutible, que ha permès solucionar problemes de comunicació entre empreses o persones i retallar-ne les despeses, estiguin situades a prop o lluny. Ha estat discutit que Skype faci servir un protocol propietari i de codi tancat però la raó del seu èxit es basa en la capacitat de compressió d’aquest protocol sense que quedi afectada la qualitat del so i de la imatge que pugui captar la webcam de l’equip que estiguem utilitzant.

A mida que han anat apareixent noves versions del programa s’ha ampliat també el seu camp d’operacions. Com és sabut, en aquests moments Skype permet també enviar missatges a mòbil i trucar a telèfons fixos o mòbils a  tarifes molt més baixes que les de les companyies telefòniques. Fins i tot és possible disposar de números telefònics de diferents països associats a un ordinador amb Skype. D’aquesta manera, per exemple, és possible trucar a un número telefònic de Dinamarca però que la trucada es desviï a un ordinador connectat amb Skype situat a Barcelona, sense que la persona que ha trucat se n’adoni. Des del punt de vista comercial es tracta d’una possibilitat interessant perquè permet disposar d’una xarxa de telèfons internacional associada a un únic ordinador de rebuda, que es farà càrrec de totes les trucades.

Fa ben poc, amb la versió 4.0, Skype acaba d’incorporar algunes novetats, la més destacada de les quals és que d’ara endavant la imatge de la webcam es podrà visualitzar a pantalla completa (la versió per a Windows es pot descarregar des d’aquí) . O sigui que ens haurem acostat més cap a la videoconferència de qualitat. I a més, de manera gratuïta. Una possibilitat que tant des del punt de vista personal com del professional farà de bon aprofitar.