La iniciativa global 'AI for Climate' es crea per mitigar el risc de crisis ambientals en el món i construir un pont entre els mons de la conservació i la IA per accelerar la resposta de la humanitat a el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

'AI for Climate' es crea per mitigar el risc de crisis ambientals en el món
'AI for Climate' es crea per mitigar el risc de crisis ambientals en el món. Autor: Pexels. 2018. Llicència: BY-SA.

La crisi sanitària dugut a la covid-19 que vivim ens obliga a repensar els nostres models productius actuals i la nostra relació amb el món natural. La iniciativa global  'AI for Climate'  es crea per abordar aquest desafiament. Treballen a través de diferents línies d'acció mitjançant la creació d'espais de bones pràctiques, tecnologies i recursos. 

Del 2 al 3 de desembre realitaràn un fòrum anual en línia que reunirà persones expertes en el camps del canvi climàtic, la intel·ligència atificial, la conservació, les polítiques públiques, la cooperació internacional i altres àrees afins. Els àmbits i temàtiques són:

 1. Exibició amb realitat augmentada
  Exhibició de RA d'espècies en perill d'extinció que estan sent monitoritzades i / o protegides amb tecnologia.
   
 2. Conferències i panells
  Xerrades amb persones expertes que compartiràn les seves opinions a través de diferents formats. 
   
 3. Exhibició de reserves naturals mundials
  'AI for Climate' té l'objectiu d'ajudar a cent reserves naturals en els propers tres anys. S'oferirà una formació a aquestes reserves i també s'obrirà per a altres no seleccionades. A més, el fòrum exhibirà deu reserves naturals per ressaltar els esforços de conservació excepcionals amb l'ús de tecnologia.