. Autor: ODT- Xarxa Punt TIC. 2020. Llicència: BY-SA.

"Aprenem en equip: encerts i errors de la nostra activitat confinada”, sota aquest títol, la setmana passada dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC vam trobar-nos per a compartir idees, activitats, quines ens han funcionat i quines necessitem aprofundir i millorar durant aquest temps de pandèmia.

Al voltant de 15 persones van assistir a la i la trobada virtual que va comptar amb membres del Punt TIC Palau, l'Smartcentre de Santa Bàrbara, els Òmnia Espronceda, Casal dels Infants del Raval, Colectic, La Seu d'Urgell i Akwaba juntament amb representants del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l'Oficina Tècnica de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.

La situació de confinament ens ha brindat l'oportunitat d'aplicar el teletreball i aprofundir en algunes activitats i eines per a renovar-nos, com per exemple la possibilitat d'oferir classes i formacions virtuals.

En aquest sentit, els diferents punts van explicar les noves eines per a la innovació que han descobert, com per exemple el programa de realització de vídeo en directe OBS. Aquí podeu recuperar el webinar sobre fer un directe que van oferir des dels Tallers Zombies de la Xarxa Òmnia.

De igual manera, remarquen la importància de seguir fent xarxa entre els punt TIC, continuar trobant-nos i reconèixer-nos en l'activitat del dia a dia per compartir neguits, dubtes i necessitats comunes.

També es va remarcar que la situació social ha fet aflorar la bretxa digital i en molts territoris s'ha fet palés que moltes famílies i persones usuàries no tenen connectivitat ni accés a dispositius, la qual cosa ha complicat la relació al dia a dia. 

Tot i així, els dinamitzadors/es valoren que ha estat cabdal l'acompanyament que han realitzat amb els diferents públics i persones usuàries, ja que es senten recolzades i estan molt agraïdes.

Us recordem que podeu consultar els vídeos sobre algunes eines que heu utilitzat els punt TIC durant aquest confinament:

Eines internes

Eines de dinamització