Workshop d'App Inventor al Fab Festival
Workshop d'App Inventor al Fab Festival.

App Inventor va ser desenvolupada inicialment per a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i assumit desprès per Google. A través d'una interfície molt senzilla, App Inventor permet dissenyar aplicacions que es connecten amb altres paràmetres del dispositiu mòbils, com ara el sensor de moviment, la càmera o el GPS. Tot i que no està pensada per apps a nivell molt avançat, el cert és que les possibilitats d'App Inventor són molt àmplies.

Un altre factor a tenir en compte és que està pensada per a tots els públics. No calen grans coneixements de programació i això la fa accessible a tota la ciutadania i, per tant, als participants de la Xarxa Punt TIC. De fet, s'estan desenvolupant projectes als centres amb alumnes de secundària que ja han donat els seus fruits. Aquestes iniciatives s'emmarquen dins del projecte de la Generalitat de Catalunya, "Mobilitzem la informàtica".

En la següent entrevista, dins del marc del Fab Festival, el director de projectes educatius d'innovació, Francesc Pérez, ens aporta més llum sobre el seu funcionament.