El projecte apps4citizens organitza hackapp i festivalapp
El projecte apps4citizens organitza hackapp i festivalapp.

Existeixen aplicacions que fomenten el compromís social i polític del ciutadà/ana i que li permetent interactuar i participar en la vida pública. Detectar-les, investigar sobre els seus usos i fer-les visibles és l'objectiu del projecte apps4citizens.

Una manera de promoure les aplicacions que fomenten la participació ciutadana que posa en marxa apps4citizens és el festivalapp. En aquesta trobada internacional es reconeixen les aplicacions més rellevants i s'inicia un procés anomenat hackapp, per tal de resoldre nous reptes a través de promoure nous desenvolupaments tecnològics. Es tracta d'una trobada anual, que enguany tindrà lloc el 19 de juny.

De la mà de  Hacks/Hackers Barcelona, de 9.00 a 18.00 hores del 19 de juny es realitzarà la hackapp, on els desenvolupadors/ores participants tindran el repte de treballar en un prototip d'aplicació que combini experiència ciutadana i periodisme d'investigació. La participació és oberta i gratuïta i cal realitzar la inscripció.

A les 19.00 hores començarà el festival amb una breu presentació d'apps4citizens a càrrec del seu impulsor, Antoni Gutiérrez-Rubí, per donar pas després a tres conferències de la mà de Francis Pisani, Cristóbal Gràcia i Mar Cabra. També hi haurà tres micropresentaciones (en format de 3-5 minuts), a través de les quals es podran conèixer iniciatives que han sorgit a la ciutat: El Teu Parlament, Valora Bcn i Prometteo.

Per tancar la jornada, es farà l'entrega del premi als finalistes del hackapp. Hi haurà un primer premi de 3.000 euros i un segon de 2.000 euros.

Trobareu més informació sobre aquests esdeveniments en aquest enllaç.