Logotip de la competició Apps per a la inclusió social
Logotip de la competició Apps per a la inclusió social.

Apps per a la inclusió social és una iniciativa que forma part de BCN Smart City per l'impuls de la co-creació i l'emprenedoria. Hi poden participar desenvolupadors d’aplicacions, dissenyadors, especialistes en màrqueting, comunicadors o simplement persones amb una bona idea.

El repte "Apps per a la inclusió social" consta de dues fases: Hack-at-Home i la competició online. En la primera fase, els/les participants poden utilitzar els recursos posats al seu abast a la plataforma web de la competició per desenvolupar la seva idea i rebre suport de mentors/ores a efectes de millorar la proposta.

Ara ja està activa la segona fase i s'hi poden presentar els projectes fins al dimarts 23 de setembre.

Les aplicacions hauran de donar resposta a un dels cinc reptes plantejats:

  1. Connectar habitatge amb persones que necessiten accedir-hi
  2. Donar ús social als excedents del comerç
  3. Conjugar família monoparental, maternitat i treball
  4. Suport contra el fracàs escolar
  5. Eines contra la discriminació per qüestions de gènere

Els premis seran el següents:

  • 1r Premi - Millor App: La millor aplicació guanya visibilitat i promoció a la pàgina de l’Ajuntament de Barcelona, a la pàgina apps4bcn.cat i també una nominació als Mobile Premier Awards 2015. Addicionalment, tindrà l’oportunitat de participar en un taller específic de la metodologia Wellness Cycle de Coperfield.
  • 2n Premi - App més votada pel públic: L’app més votada pel públic guanya un reconeixement i un promoció especial mitjançant els canals de comunicació dels organitzadors. Tambè tindrà l’oportunitat de participar en un taller específic de la metodologia Wellness Cycle de Coperfield.
  • 4 tablets oferts per Vodafone es repartirán entre les apps guanyadores, triades per jurat i public.