Al setembre, supera la crisi i troba feina!
Al setembre, supera la crisi i troba feina!.

 

Abans de començar...

Abans de començar a enviar currículums cal dedicar una mica de temps a establir els vostres objectius i pensar una estratègia que us ajudi a assolir-los. En aquest moment inicial una mica d'orientació professional pot resultar molt útil, sobretot en el cas de persones que cerquen el seu primer treball o que volen canviar d'àmbit. Hi ha diverses organitzacions que ofereixen un servei d'orientació professional.

L'Espai Guiatge, per exemple, és una plataforma d'autoaprenentatge destinada a la inserció sociolaboral que oferix tant la informació com el suport d’una persona experta en fer de guia en linia (on-line) per a la inserció, per tal que accedir i mantenir un lloc de treball no suposi una dificultat ni un desplaçament innecessari. Es tracta d'un servei que fa confluir dos programes de la Direcció General d’Acció Comunitària: el programa Òmnia i el programa Aprendre a aprendre.

L'Oficina Jove de Treball i Porta22 de Barcelona Activa també ofereixen orientació professional. A Porta 22 podreu trobar aplicacions multimèdia i eines que us permetran descobrir els vostres interessos professionals i les vostres competències clau que us ajudaran a definir l'objectiu professional.

Al web de Porta22 podeu trobar una petita guia en format pdf amb 22 consells per a la recerca de feina. La primera d'elles és “Posa't a treballar des d'avui”, ja que, “buscar feina, és una feina”.

En aquest sentit, també existeixen guies que poden resultar útils i donar claus no només per començar la recerca de feina sinó que per a tot el procés de cerca, com ara, claus per redactar el currículum i la carta de presentació, per saber com actuar a una entrevista, etc. Infoempleo.com i La Caixa van publicar al juliol la guia pràctica “El Arte de buscar empleo”. Només existeix l'edició en paper d'aquesta guia, que es pot comprar des del portal Infoempleo.com.

 

Crear un currículum adient

De vegades, no és fàcil saber quina informació cal incloure al currículum, en quin ordre posar-la, etc. Per solucionar aquest problema i ajudar a crear un currículum adient, el Servei d'Ocupació de Catalunya ofereix un servei d'elaboració de currículum on-line. Permet crear un currículum on-line en cinc passos i 30 minuts. Es realitza el currículum de forma on-line, però al finalitzar-lo es pot descarregar i imprimir. Si us interessa enviar el currículum a altres països d'Europa, aquest servei permet crear un currículum Europass, que és el que es fa servir a nivell europeu.

 

Recerca a Internet

Internet es fa servir cada vegada més per buscar ofertes i fer arribar els currículums. Es pot buscar directament als espais web de cada empresa o institució, però és molt recomanable introduir el currículum en portals especialitzats en recerca de feina i en borses de treball.

El funcionament dels portals de recerca de feina és molt senzill, cal introduir-hi el currículum i anar mirant les ofertes que vagin publicant per poder triar les que més us interessin i fer-los arribar el currículum. És recomanable veure quins portals ofereixen  més ofertes similars  al vostre perfil i inscriure-us-hi.

Us proposem alguns d'aquests portals:

A Infojobs.net estan realitzant una promoció i si us hi doneu d'alta podreu accedir a un sorteig en què es regalaran ordinadors portàtils. Teniu més informació aquí.

També existeixen portals de recerca de feina especialitzats en sectors concrets, com ara, Hacesfalta.org, que està especialitzat en el sector social.

Amb aquests recursos i eines, la recerca de feina resultarà més fàcil. No us desanimeu! Consulteu als dinamitzadors de la Xarxa Punt TIC per a més informació i assessorament.