Imatge per il·lustrar les activitats al Punt Òmnia Sanfeliu-Sant Ildefons
Imatge per il·lustrar les activitats al Punt Òmnia Sanfeliu-Sant Ildefons. Autor: Flickr. 2016. Llicència: BY-SA.

Les activitats són diàries amb diferents horaris i nivells, per tal d'adaptar-se a les necessitats horàries i formatives de la població d’ambdós barris: Sanfeliu i Sant Ildefons:

Cursos per a adults

Internet (dilluns de 11.30-13h)
Oferir un curs de caire formatiu, per a persones adultes, que ja tenen coneixements a nivell bàsic d’informàtica i que volen conèixer el món d’Internet. La intenció és aprendre a navegar per Internet i proporciona’ls-hi un correu electrònic, entre altres qüestions, per tal de saber utilitzar-lo.

Fem click! (dilluns de 10-11.30h i dimecres de 15.30-17h)
Curs destinat a persones adultes, que ofereix una formació d’apropament a les noves tecnologies des d’un nivell inicial, per tal de realitzar una descoberta conjunta, la qual permeti als usuaris i usuàries assolir aquest primer nivell de coneixement i autonomia dins del món de la informàtica.

Comunica’t (dilluns de 15.30h-17h)
Curs formatiu destinat a persones adultes que volen endinsar-se en el món de les tauletes i els mòbils intel·ligents. L’objectiu de la formació és que puguin aprendre a fer servir aquestes noves eines TIC i resoldre els seus dubtes.

Ordena’t (dimarts de 15.30-17h)
Curs formatiu i de caire comunitari, destinat a persones adultes, que han assolit un nivell bàsic de coneixença de l’ofimàtica i d’Internet.

Projecte fotogràfic (dijous de 11.30-13.30h)
Curs formatiu, en el marc del projecte “Postals de L’Hospitalet”, en col·laboració amb els diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet. Aquest està destinat a persones adultes que volen treballar i crear el seu propi projecte fotogràfic (presa fotogràfica, edició i preparació d’exposició).

Iniciació TIC (divendres de 15.30-17h)
Curs formatiu, destinat a persones adultes, que han assolit un nivell bàsic de coneixença de l’ofimàtica. Pretén recordar i aprofundir dintre dels aspectes més necessaris i útils que ens ofereixen les noves tecnologies i treballar la descàrrega i organització d’arxius.

Tallers

Anem per feina (dimecres de 10-12h)
Taller d’inserció sociolaboral on intentem que la gent dels nostres barris puguin gaudir d’un espai per formar-se i desenvolupar actituds, coneixements i habilitats positives davant del món laboral, per tal de millorar la seva recerca de feina i poder gaudir d’un Currículum Vitae i carta de presentació com cal. Juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i de la Creu Roja de L’Hospitalet posem a disposició de les persones en situació d’atur recursos perquè puguin adquirir les competències digitals bàsiques que les permetin millorar el seu procés de recerca de feina.

Infants i Joves

Per als infants i joves dels diferents barris, ofereixen un espai i una activitat setmanal relacionada amb les TIC, perquè puguin familiaritzar-se amb les noves tecnologies, sempre des d’una vessant educativa. S’utilitzen eines atractives i lúdiques, sense deixar de banda la funció educativa de l’Esplai i del projecte de la Xarxa Òmnia. Per als infants realitzen les activitats de SOLSO 3.0, REBOM 3.0 i MASSA 3.0, i per als joves l’activitat Deures TIC, F. Orienta i EMEE Virolai. De dilluns a dijous de 17-19h

Òmnia

Aula Oberta adults (dilluns i dimecres de 19 a 20h)
També oferim l’aula per tal de que tots els usuaris i usuàries puguin accedir a les TIC de forma lliure. Es tracta d’un espai per utilitzar l’ordinador i resoldre dubtes amb la persona dinamitzadora. Aquest espai es troba diferenciat per als infants i per als adults.