Robot. Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de Robert Parviainen: flickr.com/photos/rtv/3134821431
Robot. Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de Robert Parviainen: flickr.com/photos/rtv/3134821431.

 

Un joc de taula que ensenya les bases de la programació

 Robot Turtles és un joc de taula que permet als més petits (a partir dels 3 anys) assimilar nocions bàsiques de programació. Consisteix en un tauler on es poden col·locar diferents obstacles i els jugadors han de programar els moviments de les seves tortugues per tal que arribin al seu destí el més ràpid possible. El joc permet establir diferents nivells de dificultat. En aquest enllaç podeu llegir una ressenya del joc escrita per un informàtic pare d'una nena de 4 anys.

;

 

Kits de construcció per a nenes

Últimament es parla molt de la necessitat d'un canvi de paradigma respecte del gènere i les joguines. En aquest sentit, han sorgit diferents projectes que volen ajudar les nenes a involucrar-se més en els àmbits científics i tecnològics. En són un exemple els kits de construcció Goldie Blox i Roominate.

 

Kits de robòtica

Tal com ens va explicar l'Artur Coll del Departament d'Ensenyament ala jornada Codifica't, la robòtica educativa permet una forma diferent de pensament, incentivar la creativitat i el treball en equip, un pensament estructurat, etc. Existeixen multitud de kits de robòtica educativa, com ara, Arduino, OLLO, Bee-bot, LEGO WeDo, etc.

 

El telèfon mòbil ètic

Encara que sembli difícil, existeix un telèfon intel·ligent elaborat sense materials provinents de conflictes bèl·lics i manufacturat en fabriques que respecten els drets laborals dels treballadors/ores. És el Fairphone. El preu i les característiques són molt similars a les de qualsevol altre smartphone, funciona amb Android i es fabrica sota comanda.

Fairphone: Buy a phone, start a movement from Fairphone on Vimeo.

 

Carregadors solars

Segons la NASA només capturem 1/10.000 part de l'energia solar disponible diàriament arreu del món. Si carreguem els nostres dispositius informàtics i electrònics amb carregadors solars podrem aprofitar una miqueta més aquesta font d'energia i, a més, reduir les nostres emissions de CO2. Per saber-ne més, us recomanem que llegiu aquest article, Guia de carregadors solars, que us facilita informació sobre diferents empreses que produeixen aquests carregadors.