Avui, 28 de gener, se celebra a Europa, Estats Units i Canadà el Dia de la Protecció de Dades. L'objectiu d'aquesta celebració és informar els ciutadans i ciutadanes dels seus drets i responsabilitat al voltant del tractament de les dades personals, alhora que pretén conscienciar de la necessitat de respectar la privacitat de les altres persones.

28 de gener, Dia de la Protecció de Dades
28 de gener, Dia de la Protecció de Dades.

Aquest dia se celebra des de 2007, promogut pel Consell Europeu i amb el suport de la Comissió Europea i les autoritats europees de protecció de dades. Fins ara s'ha realitzat a nivell europeu, enguany, però, s'hi han afegit Estats Units i Canadà.

L'Agència Basca de Protecció de Dades llançarà avui la campanya "Kontuzdatos... Decides tú", adreçada a joves de 15 i 16 anys dels centres educatius de la Comunitat Autònoma Basca. La campanya pretén estimular una reflexió crítica sobre els drets a la vida privada, els seus límits i riscos, així com, despertar el seu interès i aconseguir que tractin la seva pròpia informació i la d'altres persones de forma respectuosa. També vol fomentar la seguretat de les dades personals a Internet.

Enllaços d'interès: