Logotip del Girls i ICT Day
Logotip del Girls i ICT Day.

El Dia de les Noies en les TIC és una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC. Amb aquesta campanya vol crear un ambient global que animi i impulsi les nenes i les joves a considerar carreres en el creixent camp de les TIC.

La idea és convidar el dijous 25 d'abril a adolescents i estudiants universitàries a passar el dia en les oficines d'empreses TIC, els organismes governamentals i institucions docents, per tal que puguin entendre millor les oportunitats que els ofereix el sector TIC per al seu futur. La UIT recomana que es convidi també al personal docent i els consellers professionals, que sovint no són conscients de les oportunitats que ofereix aquest sector.

Per tal de fer més atractiva aquesta celebració, recomanen convidar a les visites dones que tenen una carrera professional brillant en el sector de les TIC, perquè comparteixin les seves experiències, lliurin premis o facilitin experiències pràctiques a les participants.

El portal web del Dia de les Noies en les TIC recull informació sobre beques, concursos i premis, formació i pràctiques, xarxes, campaments tecnològics i assessorament. També fa difusió de les activitats que s'organitzen arreu del món amb motiu d'aquesta diada. Us animeu a muntar-ne una?