Technovation Challenge ofereix a les noies d'entre 10 i 18 anys d'arreu del món l'oportunitat de convertir-se en emprenedores i líders de tecnologia. En aquests moments està en marxa l'edició 2017 i els grups de noies treballen de valent per donar forma a les seves solucions mòbils per fer front als problemes de la seva comunitat.
Dilluns 13 de març, el Mobile World Center de Barcelona ha acollit una trobada dels equips que participen al repte. Un a un, tots els equips han presentat, en només un minut, els elements bàsics de la seva proposta: qui són, què ofereixen, en què consisteix la seva proposta i quin és el problema que pretenen solucionar, amb l'ajuda de la Màster Educator Technovation, Yvette Oliveau.
S'hi ha vist molt talent: des d'equips amb components molt jovenetes (júnior) fins a equips formats per joves de més edat (sènior). Tots els projectes se centren en algun d'aquests eixos: pobresa, medi ambient, pau , equitat, educació i salut. Els exis s'inspiren en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides. Les propostes han estat molt variades i totes elles semblen encaixar d'allò més bé en el que planteja Technovation Challenge per a aquesta temporada.
La sessió, organitzada per Espiral, Educació i Tecnologia, ambaixadora Nacional d'Technovation Challenge i MindConnex, referent a Catalunya, ha estat molt útil, tal com comenta una participant: "M'ha ajudat a veure quines propostes tenen altres equips ia veure que la nostra està també molt bé". Una mentora ha comentat: "Ha estat com un petit assaig, és molt important per a elles aprendre a parlar en públic". Un altre comentari generalitzat ha estat que, ara que estem en la fase final, "cal posar-se les piles".
Technovation Challenge és un programa creat per Iridescent en l'any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women. A l'edició 2017, 116 països diferents participen al repte: més de 10.000 nenes són acompanyades per 4.485 mentores, el que el converteix en el concurs d'emprenedoria digital per nenes més gran del món.
El proper 6 de maig, els projectes d'aquesta temporada seran avaluats en una primera fase en dos esdeveniments paral·lels a Madrid i Barcelona. Després, el jurat virtual, format per dones del món sencer, triarà les millors propostes, que acudiran a San Francisco durant el mes d'agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.