Educar a la ciutadania en els beneficis d'utilitzar programari lliure en l'educació, l'administració, a casa i a tots els espais de la nostra vida és l'objectiu d'aquesta diada, que se celebra arreu del món el 17 de setembre. A Catalunya hi haurà activitats a Barcelona i La Palma de Cervelló.

Logotip del Software Freedom Day
Logotip del Software Freedom Day.

El Dia Internacional de la Llibertat de Programari vol difondre els avantatges d'utilitzar programari lliure i de codi obert (FOSS, del anglès Free and Open Source Software), apropant aquest programari a la ciutadania.

La d'enguany serà la vuitena edició d'aquest Dia Internacional i a Barcelona tindran lloc les setenes jornades de Programari Lliure a Barcelona, impulsades per Caliu. Hi haurà xerrades i tutorials de diversos programes lliures i una parada amb CD de distribucions, samarretes, adhesius i fulletons, al Centre Cívic Les Corts de Barcelona, al carrer de Dolors Masferrer i Bosch, 33-35.

Aquest any, La Palma de Cervelló també es suma a aquesta celebració, on l'entitat sense ànim de lucre La Konfraria de la Vila del Pingüí organitza xerrades sobre els sistemes GNU/Linux, l'Open Street Map, Guifi.net, una Linux Install Party, i un sopar de germanor.

 

En aquest mapa podeu veure totes les activitats que es realitzaran durant aquest cap de setmana arreu del món.

Per a més informació sobre aquesta diada podeu llegir la notícia Arriba el dia de la Llibertat de Programari! de xarxanet.org.