Es recomana activar l’autenticació de doble factor per les teves contrasenyes i instal·lar un programari de seguiment als teus dispositius per localitzar-los en cas de pèrdua o en cas de robatori.

Imatge de ciberseguretat
Imatge de ciberseguretat. 2016. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Amb motiu de l’arribada de les vacances estiuenques, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha compartit diverses recomanacions, indicacions i pautes per a gaudir d’unes vacances segures. En primer lloc, recomana desconfiar de missatges inesperats de vols o d’hotels que et demanen dades o pagaments, així com sempre que es pugui, evitar les xarxes WIFI públiques. També, aconsella fer còpies de seguretat dels teus dispositius i anar amb compte amb la informació que es publica a les xarxes socials, ja que saber on ets i què fas pot ser molt útil als lladres. Així mateix, recomana activar l’autenticació de doble factor per les teves contrasenyes i instal·lar un programari de seguiment als teus dispositius per localitzar-los en cas de pèrdua o robatori.

De la mateixa manera, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya aconsella utilitzar aplicacions per escanejar codis QR i verificar-los abans d’obrir-los, així com no deixar els teus dispositius desatesos, ja que si te’ls roben, et prenen les teves dades. Finalment, recomana actualitzar el programari dels teus dispositius per fer-los més segurs i fer córrer els consells entre amistats i família per a gaudir d’unes vacances tranquil·les.