Punt TIC

Setmanari Punt TIC
21 de setembre - núm. 809

 
 
Primeres dones programadores
 
Dones i algoritmes: breu cronologia
 

A partir de la Segona Guerra Mundial, les dones van formar part de l’eix vertebrador de la primera indústria de la programació i la informàtica. Ho expliquem en aquesta petita cronologia.

 
 
Imatge dels Premis DonaTIC
 
Lliurament dels Premis DonaTIC 2020
 

El 13 d'octubre, dia d'Ada Lovelace (primera programadora de la història), se celebra el lliurament dels Premis DonaTIC. El jurat de l'edició 2020 triarà les guanyadores d'un total de 85 candidatures.

 
 
Coursera ofereix més de 4000 cursos i formacions
 
4.000 cursos gratuïts en línia!
 

El Govern de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals, ha arribat a un acord amb la plataforma d'educació virtual Coursera per oferir un ampli catàleg formatiu en línia amb més de 4000 cursos gratuïts.

 

 
 
 
 
LA XARXA
 

Webinar Audacity al Punt TIC Palau

Aprèn a editar àudios amb Audacity

El 6 d'octubre el Punt TIC Palau engega un webinar per aprendre a fer servir l'Audacity, programa d'àudio. Les inscripcions estan obertes.Inscripció d`activitats a les biblioteques de Granollers

Formació digital a les biblioteques de Granollers

Les biblioteques de Granollers obren les inscripcions al seu programa formatiu. Inclou tallers per a persones joves i adultes. 
 
NOTÍCIES
 

Llibre digital “I si...? Cicle de converses #desdecasa”

Un llibre sobre tecnologia i la situació de crisi sanitària

La Fundació municipal BIT Habitat Barcelona va realitzar un cicle de diàlegs virtuals per a repensar els escenaris digitals a causa de la situació de pandèmia. Ara ho recullen en un llibre digital.

 

FibraCAT TV, nou canal de televisió

Fibracat TV, un canal de televisió sobre dones i tecnologia

Fibracat ha creat un canal de televisió sobre el paper de les dones als àmbits de decisió i en les vocacions científiques, tècniques i tecnològiques.

 

XV Premi 25 de Novembre

Un premi per reconèixer estratègies feministes a les xarxes

L'Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria pel XV  Premi 25 de Novembre 'Block the troll: estratègies feministes a les xarxes'. Fins el 25 de setembre del 2020 es poden presentar projectes.

 
 
 
AGENDA
 
 
Convenció europea de Blockchain
Del 21 al 22 de setembre [+info]
Sant Gabriel 2020, la celebració annual de Telecos.cat
29 de setembre [+info]
Curs virtual: Crear campanyes a Instagram i Facebook
Del 7 al 9 d'octubre [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC