Punt TIC

Setmanari Punt TIC
01 d'octubre - núm. 718

 
 
Jornada de la Internet Social 2018
 
La Jornada de la Internet Social 2018 en imatges!
 

La Jornada de la Internet Social ha tornat a ser un èxit un any més! Un espai de trobada, d'aprenentatge, de compartir experiències i de conèixer projectes i iniciatives innovadores que tenen lloc al territori. Dins i fora de la Xarxa Punt TIC. Un total de 130 persones es van donar cita el 27 de setembre, tot estrenant nova ubicació: l'espai Bital de l'Hopistalet de Llobregat.

 
 
Logotip del `Mes Europeu de la Ciberseguretat`
 
Octubre és el 'Mes Europeu de la Ciberseguretat'
 

Des de la Unió Europea ens recorden que la ciberseguretat és una responsabilitat compartida, amb l'inici de la sisena edició del 'Mes Europeu de la Ciberseguretat' (European Cyber Security Month). L'agència de la ciberseguretat de la UE (ENISA), la Comissió Europea i més de 200 organitzacions d'arreu d'Europa impulsen aquesta campanya durant tot el mes d'octubre.

 
 
Jornada de la Internet Social 2018
 
La #JdIS piulada a piulada
 

La Jornada de la Internet Social 2018 va donar molt de joc també a les xarxes socials. Durant el dia de la trobada, el 27 de setembre, es van publicar 367 piulades a Twitter amb l'etiqueta #JdIS, la qual va arribar a ser tendència a Barcelona. Tenint en compte les publicacions dels dies anteriors i posteriors, 164 usuaris diferents han fet més de 650 piulades, aconseguint més de 85 mil impressions.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Infants participant en l`Scratch Day

Descomptes per a dinamitzadors/ores en cursos d'Scratch i seguretat TIC de la UOC

El projecte 'Scratch Social UOC' organitza entre octubre i desembre els cursos en línia 'Introducció al Scratch: aplicacions pràctiques en entorns socioeducatius' i 'Seguretat a la Xarxa: La seguretat TIC en la infància'. A partir d'una col·laboració entre la Universitat Oberta de Catalunya i Punt TIC, oferim descomptes i, fins i tot, algunes places gratuïtes, en ambdues formacions.Il·lustració sobre Europe Code Week

Organitzeu activitats per al Dia d'Ada Lovelace i l'Europe Code Week!

Els Punt TIC tenen l'oportunitat de participar en dos esdeveniments internacionals durant aquest mes d'octubre. Es tracta del Dia d'Ada Lovelace, dedicat a les dones en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i de la Setmana Europea de la Programació, que pretén apropar la programació i l'alfabetització digital a tothom d'una manera divertida i atractiva.Logotip de Girona Emprèn 10 anys

Girona Emprèn celebra el seu 10è aniversari amb una mostra d'emprenedoria

Els i les protagonistes de la celebració dels 10 anys del servei municipal de suport a l’emprenedoria, Girona Emprèn, seran les persones emprenedores que han passat pel servei al llarg d'aquests anys. Ho farà amb una mostra de projectes i experiències que es podrà visitar el 15 de novembre, al Centre Cultural La Mercè.Activitat dinamitzada per Colectic a YoMo 2018

Fins al 5 d'octubre podeu proposar activitats per a YoMo 2019

YoMo Barcelona 2019 tindrà lloc del 26 de febrer a l'1 de març de l'any vinent. Com en les edicions anteriors, serà un esdeveniment per motivar els i les joves a seguir la seva formació en les disciplines STEAM. Fins al 5 d'octubre tenen oberta la convocatòria per tal que les organitzacions interessades a participar-hi puguin presentar propostes. 
 
NOTÍCIES
 

Cartell dels Premis Creatic 2018

18a edició dels Premis Creatic a les millors iniciatives empresarials TIC i d'innovació

S'adrecen a persones emprenedores que vulguin posar en marxa la seva idea de negoci o bé a aquelles empreses emergents que hagin iniciat l'activitat durant l'any 2018. S'hauran d'emmarcat dins l’àmbit tecnològic i de la innovació, especialment en els sectors salut, tèxtil, mobile i indústria 4.0. Termini: 9 d'octubre de 2018.

 
 
 
AGENDA
 
 
Jornada d'Innovació TIC en el sector de la formació
2 d'octubre, Palau Macaya, Barcelona [+info]
Ètica i tecnologia. Per una societat digital més humana
2 d'octubre, Espai Francesca Bonnemaison, Barcelona [+info]
Dona i Enginyeria. La revolució tecnològica és femenina
3 d'octubre, Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Barcelona [+info]
WordCamp Barcelona 2018
Del 5 al 6 d'octubre, Edifici Històric de la Universitat de Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC