Punt TIC

Setmanari Punt TIC
10 de setembre - núm. 715

 
 
Participants en la JdIS 2017
 
Encara no us heu inscrit a la Jornada de la Internet Social 2018?
 

'Preparem la xarxa per a nous reptes' és el lema de la Jornada de dinamització de la Internet Social 2018. Tindrà lloc dijous 27 de setembre, de 9.00 a 17.30 hores, a l'Espai Bital (C/ José Agustín Goytisolo, 22-28. L'Hospitalet de Llobregat). Ja podeu consultar el programa i fer-ne la inscripció!

 
 
Cartell dels Premis Creatic 2018
 
Premis Creatic a les millors iniciatives empresarials TIC i d'innovació
 

S'adrecen a persones emprenedores que vulguin posar en marxa la seva idea de negoci o bé a aquelles empreses emergents que hagin iniciat l'activitat durant l'any 2018. S'hauran d'emmarcat dins l’àmbit tecnològic i de la innovació, especialment en els sectors salut, tèxtil, mobile i indústria 4.0. Termini: 9 d'octubre de 2018.

 
 
Meet and Code: subvencions per a la Code Week
 
Meet and Code: subvencions per a la Code Week
 

La EU Code Week tindrà lloc del 6 al 21 d'octubre . Les iniciatives gratuïtes d'entitats sense ànim de lucre que s'adrecin a infants i joves d'entre 8 i 24 anys poden sol·licitar un suport econòmic de fins a 500 euros gràcies a Meet and Code, una iniciativa de Haus des Stiftens GmbH. T'expliquem els criteris de selecció!

 
 
 
 
LA XARXA
 

Una dona amb el telèfon mòbil en la mà

Colectic ofereix cursos en línia sobre comunicació social i programari lliure per a entitats

Des de la cooperativa Colectic, que gestiona un Òmnia al barri del Raval de Barcelona, animen les entitats sense afany de lucre a apostar per la comunicació social i la sobirania tecnològica. El mes de setembre oferiran càpsules formatives en línia sobre eines de gestió de programari lliure, WordPress i periodisme digital.Petits robots creats al Punt TIC de l`Alta Ribagorça

Tallers de robòtica i electrònica al Servei d'Atenció Diürna de l'Alta Ribagorça

Els infants i joves del Servei d’Atenció Diürna (SAD) de l’Alta Ribagorça van participar en diferents sessions de robòtica i electrònica amb el kit de 'LittleBits', al Punt TIC de l'Alta Ribagorça. Voleu saber com els va anar? Aquí teniu el resum dels tallers amb infants i el de la sessió amb adolescents.Logotip del Dia d`Ada lovelace

Celebreu el Dia d'Ada Lovelace al vostre Punt TIC!

El segon dimarts d'octubre se celebra el Dia d'Ada Lovelace, dedicat a les dones en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Des de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC animem tots els dinamitzadors i dinamitzadores a organitzar una activitat i sumar-se així a aquesta iniciativa internacional.
"Treu-li suc al teu smartphone", al Punt TIC de Lliçà de Vall

Entre els mesos de setembre i novembre de 2018, el Punt TIC Lliçà de Vall oferirà una formació en telèfons intel·ligents. Les persones participants hi aprendran sobre configuració, el núvol, Whatsapp i altres aplicacions i widgets. Les sessions es realitzaran els dimecres 19 de setembre, 3 i 17 d'octubre i 7 i 21 de novembre. 
 
NOTÍCIES
 

Ciberseguretat. Imatge de l`informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018

L'aplicació del RGPD, les criptomonedes i els dispositius mòbils, principals problemes de ciberseguretat

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha publicat l'informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018. El document assenyala les conseqüències del canvi de la normativa de protecció de dades, la mineria de criptomonedes i els dispositius mòbils com a principals problemes de ciberseguretat en aquest període.

 
 
 
AGENDA
 
 
Treu-li suc al teu smartphone
Del 19 de setembre al 21 de novembre, Can Magarola, Lliçà de Vall [+info]
Jornada de dinamització de la Internet Social 2018
27 de setembre, Espai Bital, L'Hospitalet de Llobregat [+info]
WordCamp Barcelona 2018
Del 5 al 6 d'octubre, Edifici Històric de la Universitat de Barcelona [+info]
ALL DIGITAL Summit 2018
Del 18 al 19 d'octubre, NH Brussels Bloom, Brussel·les [+info]
Barcelona Grad Cohort Workshop
Del 18 al 19 d'octubre, Campus Nord de la UPC, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC