Punt TIC

Setmanari Punt TIC
29 de gener - núm. 687

 
 
Informació sobre el sistema WIF4EU
 
La Comissió Europea promou la connectivitat WI-FI gratuïta en espais públics
 

Ho fa a través de la subvenció europea WIFI4EU, que es va presentar dijous passat, 25 de gener, a la seu de Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital. Aquest sistema ofereix als organismes públics bons de 15.000 euros per dotar de connexió WI-FI gratuïta biblioteques, parcs, places, edificis oficials, centres de salut, etc.

 
 
Imatge amb quatre persones i la frase
 
Formació gratuïta en desenvolupament web per a persones en situació de vulnerabilitat
 

Factoría F5 ofereix a persones en situació de vulnerabilitat la possibilitat de formar-se en programació, amb un curs de set mesos de durada i que aplica el model innovador Simplon. Per participar-hi no cal tenir estudis, el que es tindrà en compte per triar els candidats/es és la motivació, la lògica, l’autonomia i la capacitat de treballar en equip. S'hi poden presentar candidatures fins al 26 de febrer.

 
 
Lgotip del portal web 11 de Febrero
 
L'11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència
 

Durant tota la primera quinzena del mes hi haurà activitats arreu del món, també a Catalunya, amb l'objectiu de promoure les vocacions científiques i tecnològiques de les noies. A Barcelona es faran taules rodones, conferències, tallers i, fins i tot, un concurs de monòlegs. L'objectiu de la diada és arribar a aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes.

 

 
 
 
 
LA XARXA
 

L`autocar i part dels participants de l`edició 2017 de l`Innobus

Has acabat la universitat i vols fer aflorar el teu talent? Puja a l'Innobus!

Al març es posarà en marxa una nova edició de l'Innobus, que donarà a 80 joves l'oportunitat de treballar en el seu projecte emprenedor i conèixer l'ecosistema empresarial de l'àrea metropolitana de Barcelona. El 15 de febrer hi haurà una sessió informativa al Citilab, Cornellà de Llobregat.Activitat amb Scratch

Scratch i assetjament entre iguals, a l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

En el marc del projecte final de la formació per a formadors/ores bitbot.cat, Antonio Collado, dinamitzador de l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló, ha implementat una petita formació als participants més joves de l’espai. Han elaborat un còmic animat sobre l'assetjament entre iguals (una de les línies pedagògiques d’aquest any a la Xarxa Òmnia).Descobrint la realitat virtual a l`Òmnia Masia Espinós

Descobrint la realitat virtual a l'Òmnia Masia Espinós

Durant tot el trimestre passat, infants joves i grans de l'Òmnia Masia Espinós de Gavà van poder descobrir la realitat virtual i les noves opcions d’entreteniment i formació que ofereix aquesta eina.Dia de la Internet Segura 2018:

Participareu en el Dia de la Internet Segura?

"Crea, connecta i comparteix respecte: Una Internet millor comença amb tu" Aquest és el lema del Dia de la Internet Segura 2018 (Safer Internet Day) que se celebra el 6 de febrer. Organitzareu alguna activitat al voltant d'aquesta diada? Si és així, aviseu-nos i en farem ressò! 
 
NOTÍCIES
 

Mobile Week Barcelona 2018

Mobile Week Barcelona 2018: Art, ciència i tecnologia

Del 15 al 24 de febrer, es realitzaran diferents activitats en el marc del Mobile Week Barcelona, iniciativa de Mobile World Capital, que pretén ser un espai obert per a la reflexió sobre la transformació digital a través de l’art, la ciència i la tecnologia.

 

10 anys de l`ITworldEdu

L'ITworldEdu 2018 busca experiències educatives per als tallers d'innovació

La 10a edició de l'ITworldEdu tindrà lloc el 16 i 17 d'abril a Sant Cugat del Vallès. Comptarà amb uns tallers d’innovació sobre les principals tecnologies i metodologies emergents presents a les escoles. Els centres educatius que vulguin explicar la seva experiència en aquests workshops tenen fins al 19 de febrer per presentar-hi candidatures.

 
 
 
AGENDA
 
 
Som Hackathon 2018
Del 2 al 4 de febrer, TecnoCampus Mataró [+info]
Seminari "Eines web: El gestor de continguts"
Del 7 de febrer al 6 de març, en línia [+info]
Taller: Participació política a través d’Internet
Del 9 al 17 de febrer, Casal de Barri de Diagonal Mar , Barcelona [+info]
La nova Llei. Innovació disruptiva
13 de febrer, Col·legi de l'Advocacia de Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC