El passat dijous 16 d'abril els makers de la xarxa vam compartir experiències
El passat dijous 16 d'abril els makers de la xarxa vam compartir experiències. Autor: Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. 2020. Licencia: BY-SA.

Com s'està organitzant la comunitat maker en temps de confinament i Covid-19? De tot això vam parlar el passat dijous 16 d'abril a través d'una nova trobada virtual on diferents makers d'alguns Punt TIC vam poder compartir les nostres experiències en aquest àmbit i com estem donant suport des dels nostres punts i les entitats gestores. 

La trobada va comptar amb membres del l'Òmnia Marti Codolar, el FabLab de Sant Cugat, la Fundació Ciutat Viladecans, Colectic, PT Girona Emprènl'Òmnia Camp Clarl'Òmnia Blanes, PES La Mina, l'Òmnia Torrelles, l'Òmnia Montserrat, l'Òmnia Casal Cívic Manlleu, l'Òmnia Plataforma Educativa i el PT Sant Feliu de Llobregat CoInnovaLab juntament amb representants del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l'Oficina Tècnica de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.

A través de la coordinació per nodes locals i interterritorials, els dinamitzadors/es estan imprimint peces 3 d tals com viseres de protecció, manetes per a les portes i salvaorelles

Una de les necessitats socials detectades des d'aquesta trobada, ha estat la d'oferir formació a través de vídeos explicatius per a usuàris/es que tenen accés a impressores 3 d però no les saben fer servir correctament. Per això, des de l'Oficina Tècnica de Dinamització hem creat aquest petit vídeo-tutorial sobre com fer servir una impressora 3 d per deposició o additiva (també anomenada FDM).