Imatge per a il·lustrar la notícia sobre el conveni de col·laboració perquè Catalunya esdevingui el primer laboratori 5G a Europa
Imatge per a il·lustrar la notícia sobre el conveni de col·laboració perquè Catalunya esdevingui el primer laboratori 5G a Europa. Autor: Pexels. 2019. Licencia: BY-SA.

Aquest primer laboratori 5G obert donarà servei a tot el territori i a iniciatives internacionals i s'experimentarà amb les últimes tecnologies de l'Internet de les coses (IoT) i amb equips 5GNR que permetrà a investigadors i empreses experimentar amb aquesta tecnologia en entorn real. 

El laboratori permetrà concebre, testar i aprofundir en aquestes aplicacions, que tindran connexió 5G d'Orange, i fomentar una connectivitat més ajustada a necessitats concretes dins les activitats de la iniciativa 5G Barcelona.

La coordinació tècnica de la gestió de la demanada d'ús per a les diferents proves anirà a càrrec de la Fundació i2CAT, que té previst, juntament amb la UPC, realitzar dos pilots inicials aprofitant les noves infraestructures experimentals, que permetrà executar algoritmes d'intel·ligència artificial i de big data sobre les dades obtingudes.