. 2018. Fuente: Meet and Code. Licencia: Todos los derechos reservados.

Aquesta és una oportunitat que ofereix Meet and Code, una iniciativa de Haus des Stiftens GmbH (HSG) qui ha creat aquesta proposta per tal de preparar als infants i joves per al món digital del demà.

Els criteris de selecció especifiquen que els esdeveniments han de girar entorn de la tecnologia i la programació (coding). Ja sigui un hackathon en una escola, un taller Scratch o HTML per als membres d'una associació o un grup obert de persones, o un seminari sobre Internet de les Coses o Intel·ligència Artificial, l'esdeveniment s'ha de centrar en la programació.

Com a novetat, aquest any es premiarà als millors esdeveniments, donant una major visibilitat a les seves activitats per arribar a un públic més ampli. Els premis s'atorgaran en base a tres categories:

  • Kick and Code: esdeveniments que busquen resoldre una problemàtica relacionada amb el futbol utilitzant TI o que usin la temàtica del futbol per desenvolupar activitats que apropen el món de la TI i la programació als grups objectius de la iniciativa. Estem buscant esdeveniments que connecten aquests dos mons d'una manera creativa i decidida.
     
  • Innovació: propostes que desenvolupen i promouen mètodes creatius d'ensenyament i / o que exploren l'actualitat de temes digitals i TI. És  a dir, esdeveniments innovadors en les seves formes d'arribar al públic objectiu i connectar-lo amb temes relacionats amb la TI, així com també esdeveniments que incorporen tecnologies revolucionàries com IoT, blockchain, IA, impressió 3D, etc.
     
  • Diversitat: esdeveniments que utilitzen la TI o altres temes digitals per abordar i reduir les desigualtats presents en la seva comunitat o la societat en general. Es busquen esdeveniments que augmenten la igualtat d'oportunitats, promouen la tolerància i desmantellen les desigualtats basades en el gènere, la raça, la religió, les discapacitats, l'estatus socioeconòmic, etc.

En cada categoria seran reconeguts 5 esdeveniments per a que es presentin en l'esdeveniment de clausura de MEET AND CODE juntament amb la resta de participants d'Europa. A més,  la proposta guanyadora de cada categoria rebrà un premi de 2.500 euros.

Entre els criteris de selecció trobem que:

  • Cada esdeveniment ha de tenir com a mínim 20 nens i joves d'entre 8 i 24 anys.
  • Les iniciatives han de ser gratuïtes
  • Els esdeveniments han de ser promoguts i gestionats per l'entitat sol·licitant, que es farà responsable de tota la planificació, l'organització, l'execució i el seguiment del projecte.
  • Els recursos de finançament directes i indirectes només es poden utilitzar per al projecte enviat.

 

Cal realitzar la petició abans del 15 d'octubre. Tota la informació sobre les condicions d'atorgament, els procediments i els requisits per a enviar la sol·licitud es poden consultar al web (en castellà): Meet and Code