Logotip del Dia d'Ada lovelace
El segon dimarts d'octubre se celebra el Dia d'Ada lovelace. Autor: Ada Lovelace Day. Licencia: Todos los derechos reservados.

Ada Lovelace va ser la primera programadora de la història. L'any 2009 Suw Charman-Anderson va impulsar la celebració de l'Ada Lovelace Day (Dia d'Ada Lovelace) i des de llavors cada segon dimarts d'octubre es fan activitats arreu del món per apoderar les dones en les disciplines STEM. Aquesta diada busca augmentar els perfils de dones en STEM, oferir referents a les noies i donar suport a les dones que treballen en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

L'acte central del Dia d'Ada Lovelace es fa a Londres, Regne Unit, però des de l'organització fan una crida a totes les organitzacions que s'hi vulguin sumar per realitzar activitats. 

Els objectius del Dia d'Ada Lovelace són:

  • Visibilitzar els èxits, descobriments i invencions de les dones en àrees STEM.
  • Crear nous referents a través d'històries sobre dones en àrees STEM.
  • Fomentar l'interès de nenes i dones per estudiar i treballar en àrees STEM, inspirant-les i ajudant-les a desenvolupar les seves capacitats.

Si des dels vostres Punt TIC us voleu sumar a la diada, podeu consultar les directrius que ofereixen des de l'organització. Hi expliquen quin tipus d'activitats es poden realitzar (taller, xerrada, debats, trobades, editatones, hackatons, etc.) i ofereixen recomanacions i recursos.