Eines sobre seguretat, privacitat, violències i tecnologia

imatge
.

 

 

La tecnologia no és neutra i hi ha desigualtats de gènere en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació. Mostrem alguns recursos i eines que fomenten l'apoderament de les dones a les TIC.

Kit contra las violèncias masclistes on-line - DonesTech

imatgekitcontraviolenciesmasclistes_0_0.png

Un kit amb eines per poder conèixer aquestes violències i avançar cap a unes relacions digitals lliures i segures per a tothom.

Kit d’autodefensa digital feminista - DonesTech

autodefensadigifem.png

Eines i estratègies de privacitat i seguretat digital des d'una perspectiva de gènere, crítica i holística.

 

Eines d'autodefensa digital feminista per a usuàries - Donestech

Inici

Recull de recursos i indicacions dirigit a usuàries per conèixer aspectes necessaris de seguretat i privacitat de les eines digitals des d'una perspectiva feminista.

 

Campanya Ciberseguras

index.png
Aquesta web ofereix molts recursos sobre ciberseguretat amb perspectiva de gènere.

 

FemBloc

FemBloc és un projecte sense ànim de lucre amb perspectiva feminista per a la prevenció, detecció, atenció i reparació de les violències masclistes digitals. Aquesta iniciativa la formen Alia i Donestech, Calala Fondo de Mujeres, Fundació Surt, la Universitat de Barcelona i les expertes Alex Haché i Laia Serra.

 

Kit de primers auxilis digitals 

Recurs en castellà.

Aquesta pàgina web ofereix un recurs gratuït per oferir una resposta ràpida respecte a experiències quotidianes d'emergències digitals. La incitiva ha sorgit de la col·laboració entre la Red de Respuesta RaReNet i CiviCERT.

 

Eines i recursos per a dinamitzadores sobre autodefensa digital feminista - Donestech

En el marc del Dia Internacional de les Nenes en les TIC, el 28 d'abril del 2022, des de la Xarxa Punt TIC es va organitzar de la mà de Donestech una xerrada d'autodefensa digital feminista. Aquest recull creat per Donestech, adjuntat a continuació, està dirigit a persones dinamitzadores per comprendre l'abast les violències masclistes digitals i per treballar en una seguretat digital holística amb les persones usuàries.