Una enquesta per a fomentar la participació ciutadana
Una enquesta per a fomentar la participació ciutadana . Autor: Pexels. 2018. Licencia: BY-SA.

La Generalitat de Catalunya impulsa la Xarxa ParticipaLab, una xarxa d’equipaments que té com a objectiu aprofitar equipaments de proximitat, com biblioteques, punts TIC o centres cívics per potenciar la participació ciutadana. Han iniciat un procés participatiu per reflexionar sobre com incorporar nous serveis de participació ciutadana als equipaments d’arreu de Catalunya.

En aquesta primera fase, l'objectiu és posar els equipaments de la Generalitat de Catalunya (biblioteques, centres TIC i centres cívics) al servei de la participació ciutadana. Per això, han posat en marxa un procés participatiu per a donar a conèixer el projecte, trobar aliats i promotors al territori, identificar els primers equipaments que podrien entrar a formar part de la xarxa i definir els serveis que es podrien oferir. Fins a finals d'agost de 2021 estan impuslant una enquesta adreçada a persones responsables o dinamitzadores de biblioteques, punts TIC, casals cívics i altres. Si vols participar a l'enquesta, pots fer-ho omplir aquest formulari

La segona fase començarà a partir d'octubre de 2021 a través de les deu sessions presencials per tot el territori per a incidir en el debat sobre com articular xarxa entre els equipaments així com quins serveis de participació ciutadana s’hi podrien encabir. Estaran disponibles a través d'aquest portal web. mateix portal. A més, es proposen altres accions com ara la participació en línia amb un espai on deixar comentaris o aportacions, i/o oganitzar una sessió autogestionada al teu Punt TIC amb persones usuàries o altres responsables d’equipament. Des de la Xarxa ParticipaLab, proposen unes pautes per tal que puguis organitzar el debat i fer arribar les aportacions.