Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

#ÉsViolènciaOnline: posem el focus en les violències masclistes digitals

Publicado el 19/11/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Imatge campanya 25N Punt TIC
Imatge campanya 25N Punt TIC, por OTD. 2021. Licencia: BY-SA

El 25 de novembre és el Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències Contra les Dones. Des de la Xarxa Punt TIC volem parlar de violències digitals. Per això, hem creat una enquesta per conèixer els usos i comportaments que fem a la xarxa, especialment del jovent.

Segons dades de l’últim baròmetre sobre joventut i gènere de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), 1 de cada 5 homes joves veu la violència de gènere com un invent ideològic. L’informe, realitzat a partir de 1.200 entrevistes a joves entre 15 i 29 anys, també recull que les actituds de violència de gènere que són més habituals entre els joves i que pateixen en gran mesura les dones són: revisar el mòbil, controlar el que fa la parella, dir amb qui pot parlar o sortir l'altra persona o insultar i humiliar a la parella.

És per això que llencem la campanya #ÉsViolènciaOnline amb l’objectiu de cridar a tota la ciutadania i, en especial, a la població més jove per conèixer els seus comportaments digitals. Entre el 22 i 25 de novembre, la campanya donarà eines per a reconèixer i prevenir les violències masclistes en entorns digitals. A més,  promourà la participació a través d’una enquesta en línia per conèixer l’ús que es fa de les tecnologies en relació a aquestes violències. Us animem a compartir aquesta enquesta entre els vostres contactes.

A més, durant aquests dies podeu compartir a les xarxes socials casos de violència online en espais digitals i estratègies i eines d’autodefensa amb el HT #ÉsViolènciaOnline. Les xarxes socials han de ser espais segurs, de llibertat pública i social i d’empoderament. Entre tots i totes fem front a les violències digitals!