El telecentre de Les Preses crea una eina virtual per realitzar el pla d'empresa
El telecentre de Les Preses crea una eina virtual per realitzar el pla d'empresa.

Es tracta d'una eina on-line, a què es pot accedir des de qualsevol ordinador amb Internet, que ajuda a l'emprenedor o emprenedora a realitzar el pla d'empresa i el pla de màrqueting del seu projecte de negoci.

Realitzar un pla d'empresa és vital per qualsevol negoci que es vulgui posar en marxa, ja que, ajuda a conèixer els punts forts i febles del projecte. D'aquesta manera, es poden introduir els canvis necessaris perquè la iniciativa esdevingui un negoci amb èxit.

 

Amb ajuda d'un tutor

Per fer servir aquesta eina virtual de diagnòstic, primer de tot, cal registrar-s'hi. Una vegada registrat, l'emprenedor podrà començar a entrar les dades que el programa li anirà demanant. Cada apartat conté l'explicació de les dades que cal incloure'n i exemples clarificadors per a cada sector. També existeix la possibilitat d'adreçar-se a un totor/a per aclarir dubtes. D'aquesta manera, l'emprenedor no se sentira sol en aquest procés i sempre rebrà tots els aclariments necessaris.

Aquesta eina està disponible en el web del Centre d'Empreses de Les Preses i la pot fer servir qualsevol persona que vulgui realitzar un pla d'empresa i de màrqueting per clarificar i ordenar les idees sobre el negoci que vol iniciar. De fet, en els dos mesos que porta l'eina disponible en la xarxa, són moltes les persones que s'han registrat.

 

Resultat d'un projecte europeu

La iniciativa de crear aquesta eina per a emprenedors i teletreballadors va sorgir d'un projecte europeu en què va participar el centre d'empreses de Les Preses juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l'Ajuntament de Manresa, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, la Fundació CECOT i la Diputació de Tarragona, en el marc de la iniciativa comunitària EQUAL de la Comissió Europea.

L'objectiu d'aquest projecte europeu, en què han estat treballant durant tres anys, ha estat crear eines telemàtiques per a emprenedor. L'eina virtual de diagnòstic, doncs, ha estat el resultat de tot el projecte.

Els responsables del centre de teletreball de Les Preses han expressat que creuen que 'la possibilitat que els teletreballadors i nous emprenedors puguin accedir gratuïtament a aquesta eina pot dinamitzar la creació d’empreses de la nostra comarca, i esperem que d’altres part del país també'. Amb aquest esperit de donar un servei als emprenedors catalans, han facilitat aquesta eina al servei de creació d'empreses de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta es una de les moltes iniciatives que porten a terme els centres de teletreball de Catalunya per poder oferir el millor servei possible i donar el màxim suport als teletreballadors i emprenedors.